Search
Close this search box.

Problem Pokreta za Podgoricu je što da bi srušili aktuelnu vlast to moraju uraditi sa DPS-om

Pregovori između političkih aktera u Podgorici ići će veoma teško ali uprkos tome neće doći do vanrednih lokalnih izbora, ocijenila je novinarka Vesna Rajković Nenadić gostujući u emisiji Pressing Gradske RTV .

„Riječ je o bivšim kolegama među kojima je vrlo brzo došlo do velikih nesuglasica. Očigledno je da aktuelni predsjednik Jakov Milatović vuče konce u određenom smjeru. Teško je u ovom momentu procijeniti da li će doći do dogovora ili će se ići na vanredne izbore. Nakon rezultata izbora u Andrijevici i Budvi više nema straha od PES-a i njihovog velikog rasta koji je bio ranijih mjeseci. Rezultati u Budvi pokazali su da su oni imali ogroman pad povjerenja“, kazala je Rajković Nenadić.

Smatra da političkoj grupaciji iza koje neformalno stoji predsjednik Jakov Milatović nije politički isplativo da vlast u Podgorici smjenjuje uz podršku DPS.

„Nisam sigurna koliko bi im to u njihovom biračkom tijelu bilo pametno. Međutim, ovdje je sve moguće. Ne mislim da je DPS bauk niti da je potrebno da ta partija bude na margini. Prema svim istraživanjima javnog mnjenja ta partija ima podršku preko 20 odsto građana. Ne možete isključiti jednu stranku kao da ne postoji i reći mi sa njima ne želimo da idemo“, kazala je Vesna Rajković Nenadić.

Urednik RTV Podgorica Milan Sekulović smatra da kriza vlasti u Podgorici nije posljedica političkih principa već podjele plijena.

„To je traženje pozicija i finansija koje po zakonu ne bi trebalo da se dodjeljuju političkim subjektima koji su se otcijepili od partije. Podgorica bi mnogo bolje funkcionisala ako bismo imali stabilnu vlast i ako bi umjesto silnog trvenja oko pozicija odbornici rapravljali oko toga kako unaprijediti gradsku infrastrukturu“, kazao je Sekulović.

Dodaje da je u ovom momentu politički neisplativo bilo kom političkom subjektu da izlazi na izbore.

„Pogledajmo kakva je izlaznost bila na posljednjim parlamentarnim izborima, građani očito ne žele da izlaze na izbore jer više ne vide poentu. Narodni predstavnici bi trebalo da sjednu za sto, da se fino dogovore i riješe probleme. Ako su izabrani u parlament to znači da su tu sa nekim razlogom, da su sposobniji , pametniji i vispreniji da riješe probleme nego mi obični građani“, kazao je Sekulović.

Sekulović smatra da bi bilo dobro da predsjednik džave Jakov Milatović javno istupi i formira partiju.

„Tako bi prestala sva nagađanja. Veliki problem Pokreta za Podgoricu je što oni ukoliko hoće da sruše aktuelnu vlst to moraju uraditi sa DPS-om, a nisam siguran koliko bi novom političkom subjektu na čelu sa Jakovom Milatovićem bilo isplativo da sa DPS-om učini svoj prvi veliki korak“, istakao je Sekulović.

Čitavu emisiju možete pogledati na linku ispod teksta:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments