Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili na sitnije odrone duž klisura i usjeka. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodno je poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Iz AMSCG su kazali da će se, zbog državnog praznika, u nedjelju i ponedjeljak saobraćaj na mjestima izvođenja radova obavljati uz minimalne zastoje.

Na regionalnom putu R-1 dionica Trojica-Kotor, radi održavanja brdske auto trke, danas i sjutra od osam sati i trideset minuta do 16 sati doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Saobraćaj na magistralnom putu M-6 na dionici Mihajlovica – (Ranče) Pljevlja zbog rekonstrukcije biće obustavljen od 11 do 15 sati.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani zbog radova saobraćaj se obustavlja od devet do 15 sati. Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu m-3 dionica Šćepan Polje-Nikšić promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova. Na tom putu saobraćaj će prije Plužina biti obustavljen od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu R-13, od petlje Mateševo do istoimenog naselja, saobraćaj će zbog rekonstrukcije za sve vrste vozila biti privremeno obustavljen. Saobraćaj će se usmjeravati preko autoputa. Na magistralnom putu M-3, dionica Debeli Brijeg-Meljine, u mjestu Topla, zbog sanacije klizišta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3 dionica Herceg Novi-Lipci, u mjestu Bijela saobraćaj je zbog rekonstrukcije promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta. Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3, dionica Danilovgrad-Podgorica, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega se saobraća naizmjenično jednom trakom na mjestima radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta. Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1, dionica Mojkovačka ulica, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni sa povremenim prekidima ne dužim od 15 minuta.

Zbog sanacije regionalnog puta R-13, dionica Mateševo-Kolašin, u zoni Mateševa saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, sa povremenim prekidima ne dužim od 15 minuta. Iz kompanije CRBC, koja pravi auto-put, obavijestili su da je pristup gradilištu dozvoljen samo zaposlenima uz posjedovanje nove propusnice.

Navodi se da je ograničenje brzine u tunelima 20 kilometara na sat (km/h), dok je ograničenje brzine kretanja na mjestima gdje su radovi završeni 40 km/h.

“Svako prekoračenje brzine će se evidentirati i adekvatno sankcionisaće policija”, navodi se u saopštenju.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta