Njemačka planira da omogući vakcinisanim osobama protiv kovida određene privilegije u odnosu na nevakcinisane, rekao je ministar zdravlja Jens Špan.

Špan je izjavio da će vakcinisani moći da putuju bez obaveznog karantina, odlaze u frizerski salon i u kupovinu uz minimalne restriktivne mjere, pošto rezultati novih istraživanja pokazuju da vakcinisane osobe predstavljaju mali rizik za prenošenje virusa.

„Svako ko je vakcinisan može da ide u kupovinu ili u frizerski salon bez testiranja. Pored toga, rezultati ispitivanja Instituta „Robert Koh“ pokazuju da vakcinisane osobe ne moraju da idu u karantin“, naglasio je Špan, prenosi njemački Bild.

On nije objavio tačan datum kada bi ove regulative mogle da stupe na snagu, mada su njemački mediji pisali da bi se to moglo desiti u narednim nedeljama.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta