Search
Close this search box.

Preokret: Pooštriti kaznenu politiku za krivična djela počinjena nad maloljetnicima


Presudu Apelacionog suda Crne Gore koja se odnosi na ublažavanje kazne počiniocu krivičnog djela učinjenog prema maloljetnom licu smatramo apsolutno neprimjerenom i nedopustivom, kao što je i sama informacija na sajtu Apelcionog suda gdje se, između ostalog, kaže da je Apelacioni sud Crne Gore svoju odluku donio na osnovu brižljive analize i u skladu sa „dostupnom sudskom praksom…“, kazali su iz Preokreta.

Da bismo bili ne samo pravna, već i elementarno sigurna država moramo, kako kažu pokazati posebnu brigu u zaštiti maloljetnika, posebno od ove vrste prestupnika, tim prije jer će te traume djeci i porodicama ostati cijeli život, dok će se neko sakriti iza odluke suda.

„Momenat je da se prisjetimo da sudska presuda nema samo kaznenu već i preventivnu funkciju – a ovakve presude ne doprinose prevenciji. Sasvim suprotno, obesmišljavaju je. Ovo je i prilika da se ponovo pokrene zakonodavna inicijativa kojom bi se postrožile sankcije za ovu vrstu djela i time učinio korak ka stvaranju i sigurnije i zdravije zajednice“, navode iz Preokreta.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci