Preokret: Navas ostaje u Sevilji – igraće besplatno, predsjednik kluba ponudio mu doživotni ugovor

Iako se prije dva dana pojavila informacija da će legenda Sevilje, Hesus Navas, napustiti “Ramos Sančes Pishuan”, došlo je do preokreta.
Foto: Sevilla FC/twitter

Navas je 17 godina proveo u Sevilji, a u oproštajnom pismu od kluba nije krio razočaranje, što mu nije ponuđen novi ugovor.

Ipak, prvi čovjek tima iz Andaluzije Hose Marija del Nido Karasko sazvao je vanrednu konferenciju za medije i to tik uz pomoćni stadion koji nosi Navasovo ime i ponudio mu doživotni ugovor.

“Osjećam dužnost da istaknem poziciju kluba kada je u pitanju Hesus. Ne bi mi palo na pamet ni kao čovjeku, ni kao navijaču Sevilje ni kao predsjedniku kluba da se suprotstavim najvećoj legendi Sevilje. I ovaj stadion je dobio ime po njemu i ne želim sa njim da ulazim u sukobe ni javno ni privatno. Ali, ne mogu ni da dozvolim da u istoriju bude upisano da Hesus ne ostaje zato što Sevilja to ne želi. Ovo je samo nesporazum i ja preuzimam odgovornost za njega jer znam da Hesus pati“, rekao predsjednik Sevilje i potom se nadovezao:

“Sa ove pozicije mu nudim doživotni ugovor tako da može da igra ovdje onoliko koliko bude želio, a onda može da nastavi da radi ovdje u kojoj god ulozi bude želio jer on zaslužuje da bude u Sevilji koliko god želi. Ako ostane pri svojoj odluci, poštovaću to i uradiću sve da dobije oproštaj kakav je zaslužio, ali nadam se da će Hesus ostati sa nama jer on to zaslužuje i Sevilja će mu dati šta god on želi”, zaključio je Karasko.

Poznati italijanski novinar Fabricio Romano piše da će Navas do decembra igrati besplatno, odnosno da će njegovu platu donirati fondaciji Sevilje.

Nakon decembra, legenda Sevilje moći će da obavlja funkciju u klubu koju god bude želio.

Navas je započeo karijeru 2003. godine, upravo u Sevilji, odakle je deset godina kasnije prešao u Mančester siti. Na “Etihadu” se zadržao četiri godine, nakon čega se vratio na “Ramos Sančes Pishuan”.
Za Sevilju je upisao 689 nastupa u svim takmičenjima i po tome je rekorder kluba.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments