U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 115 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 25 životno ugroženo, a jedan pacijent je preminuo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, Marko Mitrović, rekao je agenciji MINA da je preminuli pacijent bio iz Pljevalja i da je imao 65 godina.

“Sa težom kliničkom slikom je 50 oboljelih, osam je na neinvanzivnoj ventilaciji, dok intubiranih na respiratoru nema”, precizirao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, na Internom odjeljenju je smješteno 111 kovid pacijenata, a na Dječjem odjeljenju se liječi četvoro mališana, uzrasta jedne, deset, 13 i 15 godina, i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Kako je naveo Mitrović, u posljednja 24 sata primljeno je devet pacijenata na Interno i jedan na Dječje odjeljenje.

“Smanjen je broj novozaraženih pacijenata u kovid ambulantama, ali ne i prijem bolničkih pacijenata sa težim stanjem kojima su neophodni visoki protoci kiseonika i duže liječenje”, rekao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, to je razlog što često u 24 časovnim izvještajima nema podataka o broju otpuštenih.

Mitrović je istakao da Opštoj bolnici nedostaje ljekarskog kadra kako bi zaposleni, koji rade i po 15 sati, mogli imati neophodan odmor.

”Siguran sam da ćemo sa Ministarstvom zdravlja naći rješenje i za taj problem”, dodao je Mitrović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta