NAJNOVIJE

Dugogodišnji ambasador Crne Gore Milan Lakić preminuo juče u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstvo vanjskih poslova.

Kako su kazali, Lakić će biti sahranjen danas, u užem krugu porodice, na gradskom groblju u Danilovgradu.

Profesionalnu, diplomatsku karijeru započeo je prije više od 40 godina u jugoslovenskom Ministarstvu inostranih poslova (SSIP), a službovao je u Sjevernoj Makedoniji, Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini, gdje je posvećenim i profesionalnim radom zastupao interese svoje države i njenih građana.

U SSIP je obavljao dužnosti savjetnika, direktora direkcije i vršioca dužnosti sekretara. Od 2001. do 2004. bio je šef Misije Crne Gore u Skoplju, nakon čega je preuzeo dužnost sekretara Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije. Od 2007. obavljao je funkciju sekretara Ministarstva inostranih poslova. Diplomatsku karijeru nastavlja 2012. kao ministar savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Beogradu do 2015. Na dužnosti ambasadora Crne Gore u BiH bio je od 2015. do 2019. godine.

“Službenici Ministarstva vanjskih poslova dijele tugu porodice ambasadora Lakića i žale za gubitkom kolege i prijatelja koji je, tokom dugogodišnje diplomatske karijere, nesebično dijelio lično i profesionalno iskustvo, doprinoseći, na taj način, afirmaciji diplomatskog poziva i poziciji Crne Gore u međunarodnim odnosima”, navode u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta