Premijerno gostovanje Tamare Jokić u KIC-u

Vokalna umjetnica i nadarena kantautorka Tamara Jokić predstaviće se premijerno podgoričkoj publici u okviru muzičkog programa KIC-a „Budo Tomović”, na velikoj sceni, 30. maja u 20 sati.
Jokić/Foto: KIC

Vokalna umjetnica i nadarena kantautorka Tamara Jokić predstaviće se premijerno podgoričkoj publici u okviru muzičkog programa KIC-a „Budo Tomović”, na velikoj sceni, 30. maja u 20 sati.

Nastupiće sa svojim kvartetom koji čine: Dušan Popović Lipovac (gitara), Goran Savić (perkusije) i Miloš Bosnić (bas gitara).

Ulaznice se po cijeni od 7 eura mogu kupiti na biletarnici KIC-a (9-20h), a broj za rezervaciju je 020 664 237.

Rodom iz Valjeva, Tamara Jokić je od djetinjstva pokazivala interesovanje za muziku, posebno za fado.

Diplomirala je španski i portugalski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, nakon čega je dobila stipendiju i stekla diplomu prestižnog muzičkog koledža Berkli u Bostonu.

„Muzički put odveo je u Njujork, gdje trenutno živi i stvara. U svom repertoaru Tamara nježno spaja mediteranske i balkanske melodije, stvarajući jedinstvene interpretacije. Njena privrženost mediteranskoj kulturi i muzici dovela je do saradnje sa nizom eminentnih muzičara i producenata, uključujući Havijera Limona, Marizu, Dioga Klementea, Amiru Medunjanin, Bojana Zulfikarapšića, Izrael Suarez Piranju, Pola Vintera, Džejmi Hadad i druge. Osim vokalnim izvođenjem, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem raznih kultura i geografskih prostora. Od Španije i Portugala, sjevera Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumijeva muzičko nasljeđe svih ovih kultura, zbog čega je dobila nagradu Instituta za mediteransku muziku bostonskog koledža“, piše u saopštenju.

Tamarina internacionalna muzička karijera dobila je zamah posljednjih godina zahvaljujući koncertima u Španiji i Beogradu, a nastupala je i u jednoj od najprestižnijih koncertnih sala na svijetu – Karnegi Holu u Njujorku. Potvrda uspjeha i važna prekretnica u njenoj karijeri je ugovor s portugalskim ogrankom muzičke kuće Sony Music Entertainment i njen debi album ,,Transiberica“ (2022), objavljen pod okriljem slavnog španskog producenta i gitariste Havijera Limona i poznatog kompozitora Dioga Klementea iz Portugala.

Pored njegovanja tradicionalnih muzičkih oblika, Tamara piše i svoju muziku koju boji španskim i mediteranskim sentimentom, u savremenom muzičkom kontekstu.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments