NAJNOVIJE


Foto: Duško Miljanić
Na sceni Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”, 6. aprila (18 časova) premijerno će se održati dječija predstava „Misli zeleno“, koju je po tekstu Jovana Boškovića režirala Dušanka Belada.

“Predstava govori o ujedinjenju živog svijeta protiv odraslog čovjeka. Oni žele da ga pobijede. Počev od Sjevernog pola, Međed prenosi poruku uz pomoć Kornjače, Delfina, Ptice… Do Pčele. Ona u svom maniru nalazi rješenje. Tako je Pčela izašla pred publiku koju čine đeca. Odlučila je da pobijedi odraslog čovjeka tako što će đeci ispričati što se dešava. Ispričaće budućem odraslom čovjeku o problemima koji snalaze našu planetu, o tome kako i zašto moraju voljeti i čuvati život”, saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Predstava je nastala u koprodukciji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje i Umjetničkog ateljea Arlekin, u sardanji sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom.

U predstavi igraju: Jovana Brnović, Mirjana Spaić i Milo Perović.

Muziku je uradio Veselin Frenki Bogićević.

Kostimografkinja je Sandra Bošković, scenografkinja Nela Darmanović Mahmutović, dok je za scenski pokret i koreografiju zadužena Marija Boljević, a producentski tim čine: Jelena Lela Milošević i Ivona Čović- Jaćimović.

“Predstava je nastala sa ciljem podizanja ekološke svijesti kod đece, kao i sa ciljem skretanja pažnje našim najmlađima, na značaj teme o zaštiti životne sredine”, zaključak je saopštenja.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta