Na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i Kruševicama prekinuto je glasanje. 

U Kruševicama je morala da interveniše i policija.

Član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” Jadranko Ašanin nije dozvolio biraču za koga tvrdi da je iz Nikšića da glasa. Članovi odbora na biračkom mjestu u Opštini Šavnik su potpisali zapisnik o prekidu glasanja.

“Tokom glasanja, glasač Nikčević Vuk koji je uredno prošao identifikaciju čitača, spriječen je od strane člana izborne komisije Jadranka Ašanina koji je nakon toga iskrižao 39 glasačkih listića. Glasanje se ne može nastaviti u regularnom toku”, navedeno je u zapisniku, prenosi Pobjeda. 

U Šavniku danas se ponavlja glasanje, a pravo glasa ima 679 birača.

Lokalni izbori biće ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice.

Na biračkom mjestu Šavnik upisana su 483 birača, a u selima Bijela i Kruševice 138, odnosno 58.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam sati, a biće zatvorena u 20 sati.

Kao i prethodnog puta, svi ugostiteljski objekti u Šavniku su zatvoreni, a na ulazu u grad i danas se nalaze policijske patrole, javlja Pobjeda. 

Izvor: Pobjeda/ RTNK

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta