Foto: Dan

Pola sata nakon što su stanovnici Ulice Petra Prlje u Staroj varoši zaustavili saobraćaj stigao je poziv iz Skupštine Glavnog grada da u ponedjeljak dođu na sastanak i pokušaju da riješe problem.

Poslije sat vremena saobraćaj u ovoj ulici je pušten. Inače, stanovnici ove ulice kolima su blokirali saobraćajnicu u znak protesta zbog iscrtavanja parking mjesta.

Oni su ukazali da ulica nema trotoare kako bi pješaci normalno mogli da prolaze, a iscrtavanjem parkinga dodatno je sužena.

Starovarošani navode da su se više puta obraćali aktuelnoj ali i prethodnih gradskim upravama tražeći da na adekvatan način riješe problem saobraćaja u ulici. Međutim, dobijali su samo obećanja.

Da su dobili poziv za sastanak saopštio je Mitar Radulović, organizator protesta. On je naveo da ga je kontaktirao Branko Vuković, potpredsjednik Skupštine Glavnog grada.

“Izgleda da je ovaj naš mali potez izazvao reakcije gradske uprave i nadam se da ćemo naći rješenje koje odgovara i nama i Glavnom gradu”, rekao je Radulović.

On je saopštio da su nakon niza pokušaja, molbi, dopisa na koje nijesu dobili odgovor odlučili da blokiraju saobraćaj u ulici.

“Blokirali smo ulicu u dijelu gdje ćemo najmanje da pogodimo saobraćaj u Podgorici. Ne možemo da funkcioniramo. Postavljene su parking pozicije i bukvalno je uskraćena sloboda kretanja. Potez od restorana “Pod Volat” do džamije uskratio je prolaz za sve pješake, bicikliste i roditelje i ne možemo da se krećemo bezbjedno. Mi tražimo da se konačno napravi trotoar od restorana do brijega Morače”, rekao je Radulović.

Mještanin Leka Dedivanović rekao je da je ovo prvi u nizu protesta koji će organizovati ukoliko sa Glavnim gradom ne postignu dogovor.

“Do sada nijesmo nailazili na razumijevanje nadležnih a mi podsjećamo da su državni i partijski organi tu zbog građana, a ne obrnuto. Proteklih nekoliko godina se igraju promjenama režima saobraćaja, postavljanja različitih znakova, crtaju parking pa ga prekreče pa ponovo crtaju, a elementarne potrebe nijednom nijesu ispoštovali”, kaže Dedivanović.

Podršku stanovnicima dao je i Goran Šćepanović, Odbornik PzP-a u Skupštini Glavnog grada koji je inače stanovnik Stare varoši. On je naveo da građani ukoliko samo ne preduzmu nešto niko ih se neće sjetiti.

“Neka ne čekaju na nas iz uprave jer ako se samo ne sjete da preduzmu nešto za sebe jer moje dosadašnje iskustvo u radu u organima uprave govori da će teško što postići. Mi koji smo u upravi ne mislimo mnogo na vas i podsticem što više ovakvih, pa čak i radikalnijih, poteza ukoliko mislite da nešto postignete”, kaže Šćepanović.

On je naveo da je upoznat sa načinom življenja u Staroj varoši.

“Mučno je i teško živjeti u Staroj varoši nažalost. Svima su nam u predizbornim kampanjama puna usta Stare varoši a vidimo kakva je nažalost. Dolazi do onoga ‘Stara varoš da te Bog ubije'”, smatra Šćepanović.

Izvor: Dan

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta