Prekida se postupak protiv okrivljenog za ubistvo Vojičića

Foto: Gradski.me

Foto: Gradski.me

Advokatica Aleksandra Rogošić potvrdila je Portalu Javnog servisa da se prekida postupak protiv Željka M. Vukovića optuženog za ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine.

Ona je kazala da je Viši sud dobio od MUP-a izvod koji potvrđuje da je Vuković preminuo 1. aprila ove godine.

„Sud je dobio od MUP-a izvod iz matičnog registra umrlih kao i od Klinickog centra potvrdu da je okrivljeni preminuo 1.4.2024. U odnosu na to, sud će donijeti rješenje o obustavi postupka“, navela je Rogošić.

Optužnicom je predstavljeno da je Željko Vuković oko 21,50 sati 24. oktobra 2006. godine, u Ulici Obala Ribnice ispred broja 8 u Podgorici, zajednički sa još dva lica, po prethodnom dogovoru, umišljano pokušao da ubije više osoba, prenijele su Vijesti.

Okrivljeni je sa dva NN lica, naoružani pištoljem i metalnim šipkama, došao u Ulicu Obala Ribnice u neposrednoj blizini broja 8, gdje se u mraku skrivao sa njima, čekajući dolazak oštećenog Brkovića i Vojičića, koji je bio u funkciji njegovog obezbjeđenja, znajući da moraju doći na to mjesto jer oštećeni Brković tu stanuje.

U trenutku kada su oni došli vozilom “audi A6”, okrivljeni Vuković zajedno sa jednim NN licem, napali Brkovića šipkama, tako što je zamahnuo I zakačio gap o glavi, ali je u daljem napadu bio spriječen jer je Brković uspio da mu otme šipku i da ga obori, a za to vrijeme ga je NN lice udaralo metalnom šipkom u glavu i tijelo. Kada je Vojičić krenuo da pomogne Brkoviću, drugo NN lice je odmah u Vojičića, iz pištolja nepoznate marke, ispalio dva hica, od kojih je nastupila smrt. Okrivljeni Vuković je, prema navodima optužnice, kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments