Search
Close this search box.

Mandić: Izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Republike Slovenije.

Predsjednik je istakao da se u Crnoj Gori pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji i da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da naša zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj.

Mandić je predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih 6 mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana.

Predsjednik Skupštine je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine.

Predsjednica Republike Slovenije se zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

Predsjednica Pirc Musar je dodala da su rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi širom Evrope, te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu. U tom kontekstu, predsjednica Slovenije je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti 10 pristupnih poglavlja.

U saopštenju za medije navodi se da Mandić je predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih šest mjeseci, apostrofirajući da je “započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana”.

Predsjednica Slovenije se na samom kraju zahvalila na prijemu, te saopštila da bi joj bilo izuzetno drago da predsjednik Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci