Gradski portal

Predsjednik Skupštine sa Generalnim sekretarom PAM

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se juče u Bragi, Republika Portugal, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sa Nj. E. Serđom Pjacijem, Generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Mediterana.

Predsjednik Mandić je Generalnog sekretara upoznao sa rezultatima Skupštine Crne Gore u proteklih 6 mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati vide ovih dana.

Mandić je dodao da bi iskustvo i pomoć Republike Italije u ovoj oblasti bila dragocjena, posebno kada su u pitanju zakonska rješenja o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

Predsjednik Mandić je istakao da se Crna Gora ugleda na dostignuća koje je Republika Italija postigla u obračunu sa mafijom početkom osamdesetih godina, te izrazio nadu da će i naša zemlja vođena upravo tim uspješnim primjerom završiti i svoj ključni zadatak, a to je uspostavljanje vladavine prava i pristupanje Evropskoj uniji.

„Generalni sekretar PAM-a Serđo Pjaci je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, dodajući da je Republika Italija spremna da otpočne saradnju i stvori veze između poslanika iz Skupštine Crne Gore sa ekspertima, poslanicima i ljudima iz izvršne vlasti u Republici Italiji koji su učestvovali u kreiranju njihovog Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću, te da bi ti ljudi mogli da daju dragocjenu podršku našoj borbi sa organizovanim kriminalom“, navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Iz Skupštine su istakli da su sagovornici postigli dogovor da šef delegacije Skupštine Crne Gore u PAM-u dr Dejan Đurović u narednom periodu boravi u Italiji, gdje će otpočeti pomenutu ekspertsku komunikaciju, kao i pripremu za organizovanje okruglog stola sa poslanicima Skupštine Crne Gore sa istaknutim imenima italijanske borbe protiv mafije.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije