NAJNOVIJE

Foto: Nik Đeljošaj (Screenshot TVCG)

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo optužni predlog protiv predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja za krivično djelo pozivanje na otpor, a protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije opštine Tuzi Redžepa Čunmuljaja i komunalanog policajca E.M, za krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja, povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara ove godine.

“Đeljošaju se stavlja na teret da je druge pozivao na otpor i neposlušnost prema zakonitoj odluci državnog organa i prema službenom licu u vršenju službene radnje, usljed čega je došlo do nesprovođenja zakonite odluke državnog organa, jer je, 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih da, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, kojom se određuje zabrana rada ugostiteljskih objekata, radi sprječavanja širenja i prenošenja novog koronavirusa, otvore svoje ugostiteljske objekte, što su ugostitelji sjutradan i učinili”, saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Kako se navodi, Redžep Čunmuljaj i E.M. se terete da su pomogli Đeljošaju, jer su, preko obje saobraćajne trake puta Podgorica – Tuzi, parkirali službena vozila Komunalne policije, blokirali saobraćaj i tako znatno otežali sprovođenje službenih radnji službenicima Uprave policije – Centar bezbjednosti Podgorica, koji su vršili kontrolu poštovanja naredbe Ministarstva zdravlja i koji su sprovođenje ugostitelja L.C, uhapšenog za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, do Centra bezbjednosti morali da izvrše sporednim putem.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, u saradnji sa Upravom policije – Centar bezbjednosti Podgorica, preduzelo krivično gonjenje i 16 ugostitelja iz Tuzi, koji su otvaranjem ugostiteljskih objekata, prekršili naredbu Ministrstva zdravlja, i dosad je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo optužne predloge protiv 10 okrivljenih lica, za krivčno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, dok je, protiv šest lica, u toku izviđaj”, dodaje se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta