Potvrđena optužnica protiv Krstovića za šverc 1.206 kilograma kokaina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Pobjeda/Iva Mandić

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Budimira Krstovića i njegove ćerke Marine Krstović koje Specijalno tužilaštvo tereti za šverc 1.206 kilograma kokaina, kazala je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Budimir Krstović je prilikom kontrole dokaza protiv njega i ćerke Marine kazao da se radi o namještaljci koja je poslužila za policijsko političku priču.

On je zatražio od nadležnih da uporede njegov slučaj sa slučajem zaplijene 400 kilograma kokaina u magacinu Volija ističući da mu se dogodila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu, piše Pobjeda.

Krstović je predočio sudu da je na rasvjetljivanju cijelog slučaja zbog kojeg se sa ćerkom našao iza rešetaka angažovao bivšeg agenta DEA-e.

Marina Krstović je sudu ukazala da je u nekoliko navrata netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana kao I da je dodata jedna rečenica. Ona nije sporila da je sa dobaljačima ugovarala cijenu I količinu banana koje je kupovala kompanija njenog oca i ustvrdila da su optužbe tužilaštva protiv nje I njenog oca bez utemeljenja.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u je u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta pronašla i zaplijenila 1.400 kilograma kokaina, kako je tada saopšteno.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policji ponudili saradnju i pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja. Odbrana Krstovića je tužilaštvu predala dokument koji je izdao direktor luke Bolivar iz koje je krenula pošiljka sa bananama i u kome se navodi da je kontejner koji je krenuo prema Crnoj Gori prošao sve neophodne provjere i da na njemu nije bilo droge.

Banane su utovarene na MSC Katya koji je iz luke Bolivar krenuo prema Panami.

Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavile transport brodom Katya prema Malti ili su pretovarene na neki drugi teretnjak. Ono što je za sada poznato da je brod Charlotte iz italijanske luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta