Foto: PCG

Iz Pošte Crne Gore oglasili su se danas zbog, kako su naveli, aktuelnih sms prevara, koje njihovi korisnici prijavljuju i ovih dana.

Još jednom, kažu, podsjećaju građane da je nekoliko fišing kampanja (onlajn akcija koje imaju za cilj da prevare korisnika) u posljednje vrijeme bilo usmjereno ka korisnicima poštanskih usluga.

Logotip, ime, web adresa i usluge Pošte Crne Gore samo u prethodnih nekoliko mjeseci zloupotrijebljeni su desetak puta.

Kreatori onlajn prevara, kako ističu iz Pošte, najčešće koriste SMS poruke, mejlove, Viber.

U tom kontekstu dali su nekoliko opštih informacija i savjeta koje bi građane trebalo da podstaku na opreznost.

Prenosimo ih u nastavku:

Najprije, važno je naglasiti da Pošta Crne Gore u ovom trenutku od svojih korisnika ne zahtijeva onlajn plaćanje i unos bilo kakvih podataka putem mejla, SMS-a niti bilo koje aplikacije za komunikaciju.
Onlajn plaćanja platnom karticom, kada je riječ o servisima Pošte Crne Gore, za sada, moguća su za usluge web telegram, web račun, post shop – ovi servisi dostupni su na sajtu Pošte Crne Gore www.postacg.me.
Pratite sajt i društvene mreže Pošte Crne Gore kako biste bili informisani o novinama i dešavanjima.
Kada primite poruku ili mejl od Pošte Crne Gore čiji sadržaj i formu vidite prvi put, a prema ostalim elementima ne možete da utvrdite da li je riječ o onlajn prevari, pozovite 19895. Naši operateri su Vam na raspolaganju radnim danima i subotom od 8:00 do 20:00 sati.
Ukoliko od Pošte Crne Gore primite poruku ili mejl sa krupnim pravopisnim greškama, sadržajem u kojem se miješaju pisma ili jezici, najvjerovatnije je riječ o onlajn prevari. Bez obzira na to šta je sadržaj, provjerite autentičnost mejla ili poruke pozivom našeg Call centra 19895.
Uvijek dobro obratite pažnju na domen koji je naveden u poruci, broj telefona ili mejl adresu pošiljaoca poruke.
Ukoliko smatrate da su Vaši podaci zloupotrijebljeni, incident možete prijaviti i mejlom na kontakt@cirt.me.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta