Poslanik SNS: Protesti su opravdani, većina misli isto kao ja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: N1

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Jugović podijelio je na Fejsbuku objavu Novaka Đokovića o Zakonu o eksproprijaciji i napisao “bravo”.

U izjavi za Nova.rs, Jugović kaže da ga iritira što većina poslanika misli isto što i on, ali da niko ne smije to javno da kaže.

Jugović posljednjih nedjelja iznenađuje srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera SNS. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja „Jovanjica“, koji se nedjeljama nalaze na meti tabloida, da bi posle toga izjavio i da je Rio Tinto loš i pozvao odbornike iz Loznice, „koji su postupali neodgovorno“, da podnesu ostavke.

„Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne smije javno da kaže. Ne postoji normalan čovjek koji se zalaže za ugrožavanje životne sredine. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsjedniku Aleksandru Vučiću“, kaže Bratislav Jugović.

On dodaje da su protesti opravdani, ali je, kako kaže, „činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju“.

„Moja jedina zamjerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubijeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto“, poručuje poslanik SNS.

Na pitanje da li je spreman da u odbranu ove ideje ide toliko daleko da možda čak i napusti SNS, ako taj zakon prođe, Jugović odgovara da neće sve dok je Vučić lider stranke.

„Srpsku naprednu stranku neću napustiti sve dok je Aleksandar Vučić na čelu stranke. Držaću se ovog stava, vjerujem da je Vučiću interes naroda iznad interesa pojedinaca u SNS i partikularnih interesa koalicionih partnera“, zaključio je Jugović.

Izvor: Nova.rs

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta