Foto: Agencije

Ministri spoljnih poslova zemalja Grupe Sedam (G7) i Evropska unija (EU) u zajedničkoj izjavi saopštili su da su duboko zabrinuti zbog koncentrisanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu i pozvali Rusiju da prestane sa takvim aktivnostima u skladu sa međunarodnim obavezama koje je preuzela.

Ministri spoljnih poslova Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Velike Britanije i SAD i Visoki predstavnik EU naglasili su u zajedničkom saopštenju da takvo pokretanje ruskih trupa, bez prethodnog obaveštavanja, predstavljaju preteće i destabilizujuće aktivnosti.

Oni su pozvali Rusiju da poštuje principe i obaveze OEBS-a koje je potpisala u pogledu transparentnosti vojnih aktivnosti i proceduru utvrđenu u poglavlju III Bečkog dokumenta.

“Potpisnici su u zajedničkoj izjavi takođe potvrdili nepokolebljivu podršku i posvećenost nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama, navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta