Foto: Skupstina.me

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima Zete, čestitala je 8. februar, Dan opštine.

“Svojom istorijskom ulogom Zeta je dala doprinos našoj milenijumskoj državnosti i antifašitičkoj borbi, ostavljajući u nasljeđe obevezu poštovanja i njegovanja vrijednosti Narodnooslobodilačke borbe. Pogodna geografska pozicija i blaga klima Zetske ravnice omogućile su ovom kraju beskrajne mogućnosti za ekonomski i turistički razvoj. Ne smije biti zaboravljen njen doprinos privredi kroz rad mnogih poljoprivrednika čije su ruke stvorile novu vrijednost kroz proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda kako u našoj tako i van granica naše države”, kazala je Popović.

Zeti je, kako je kazala, potrebna održiva vizija ravoja i valorizacije turustičkih potencijala od kojih samo jedno Skadarsko jezero predstavlja dragocjen biser koji je i država prepoznala i proglasila ga nacionalnim parkom, čime je dala smjernice kako na održiv način upravljati i njegovati bogastvo koje je priroda podarila ovom kraju.

“U nadi da će Zeta uspjeti da prevaziđe sve izazove sa kojima su suočavaju novoformirane opštine i da će njeni građani osjetiti sve benefite razvoja u što skorijem periodu, još jednom građanima Zete čestitam Dan opštine”, navela je Popović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta