Popović – Samardžić: Vlada da poštuje mjere, bez dvostrukih aršina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ako je politika Vlade Crne Gore da se protiv korona virusa bori epidemiološkim mjerama, onda premijer Zdravko Krivokapić i ministri moraju da ih poštuju, ocijenila je za Gradski portal epidemiološkinja dr Milena Popović-Samardžić, komentarišući njihovo masovno kršenje u Beranama, tokom ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

“Premijer i ministri u Vladi moraju biti prvi koji će svojim primjerom da pokažu svrsishodnost epidemioloških mjera. Ukoliko Vlada smatra da protivepidemijske mjere ne treba da postoje, to je legitimno, ali onda mora da se odnosi na sve jednako, a ne samo na privilegovane pojedince. Vidjeli smo prethodnih dana da je ponašanje predstavnika Vlade potpuno suprotno aktuelnim mjerama”, kazala je Popović-Samardžić.

Naglašava da praksa Vlade da se svakih pet-šest dana izvinjava zbog nepoštovanja mjera koje je sama donijela nije dobra i urušava povjerenje građana, ukoliko ga uopšte više ima.

“Sa dvostrukim aršinima moramo da raščistimo jednom zauvijek. Ne može biti da se zakoni i pravila u Crnoj Gori na pojedine grupe odnose, a na druge — koje sebe možda smatraju privilegovanim — ne odnose. Biti na javnoj funkciji je odgovornost, a mnogo manje privilegija, što u Crnoj Gori i nije baš jasno svim funkcionerima”, saopštila je Popović-Samardžić.

Kada je riječ o vakcinaciji protiv koronavirusa, dodaje da premijer Krivokapić, kao i svako drugo fizičko lice, ima pravo na sopstvene odluke u vezi sa svojim zdravljem.

“Međutim, Krivokapić kao javna ličnost koja zagovara vakcinaciju i šalje poruke o njenom značaju za državu Crnu Goru, na prvom mjestu svojim primjerom mora pokazati da to što govori zaista misli, da vjeruje u to i mora se ponašati u skladu sa tim što govori, što do sad nije bila praksa”, istakla je Popović-Samardžić. 

Ona je savjetovala premijera da svojim primjerom, javno pokaže građanima da se treba vakcinisati.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

Dokumenta