Popović pred Bukurešt: Očekuje nas težak i izazovan meč

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: ŽRK Budućnost Bemaks

Konferencija za novinare Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax uoči utakmice desetog kola DELO EHF Lige šampiona protiv CSM Bukurešta, održana je u press sali „Bemax arene“.

O očekivanjima od duela protiv rumunskog predstavnika govorile su trener Bojana Popović, lijevo krilo Ivona Pavićević i lijevi bek Ilda Kepić.

U sastav se vraća pivot Nikolina Vukčević, a na istoj poziciji ponovo neće biti Tatjane Brnović, koja je propustila i meč posljednjeg kola protiv Ferencvaroša u Mađarskoj.

CSM Bukurešt je odličan tim sa vrhunskim pojedincima na svim pozicijama, ali Budućnost Bemax može da pruži dobro izdanje, ukoliko bude disciplinovana u napadu, te na potrebnom nivou u odbrani, koja će ponovo biti ključna, ističu u taboru Budućnosti.

“Očekuje nas još jedan težak i izazovan meč za našu mladu ekipu koja stasava, a u prošlom kolu je pokazala da je spremna da odigra na dobrom nivou i u vreloj atmosferi kao što je bilo u Budimpešti. Parirali smo svih 60 minuta izuzetnoj ekipi kao što je Ferencvaroš, tako da očekujem isto i protiv Bukurešta. Imamo praktično isti sastav, u kojem neće biti Tatjane Brnović, ali se vraća Nikolina Vukčević. Vjerujem u veliku borbu svih 60 minuta, želimo da rastemo kroz utakmice. Nadam se da ćemo ispraviti greške koje su nam se dešavale u prvom meču u Bukureštu, koje smo pravile bez potrebe i da ne dozvolimo protivniku da stekne razliku zahvaljujući lakim golovima”, rekla je Bojana Popović trener Budućnosti.

Prema njenim riječima ‘potreban je kontinuitet i disciplina tokom čitavog meča’

“Neće biti lako, jer Bukurešt ima veliki broj zvijezda u timu. Naše mlade igračice su osjetile protivnika u prvom duelu, vjerujem da će sada njihov pristup biti opušteniji, bez tenzije, što nam je uvijek cilj. Djevojke su dobro radile ove sedmice i sigurna sam da će dati sve od sebe”, jasna je Popović.

Ivona Pavićević, krilna igračica, smatra da mora jedanko dobro da funkcionišu i napad i odbrana.

“Očekuje nas težak meč protiv odličnog tima sa vrhunskim pojedincima na svim pozicijama. Moramo da budemo na nivou i u odbrani i u napadu. Odbrana je kao i uvijek najvažnija, ukoliko u tom segmentu pružimo dobro izdanje, prenijećemo dobar osjećaj i u fazu napada. Potrebno je da budemo pametne i disciplinovane u napadu, jer ekipa kao što je Bukurešt zna da kazni svaku grešku, lakim golovima. Pružićemo naš maksimum u ovom trenutku i mogu da najavim veliku borbu”, poručila je Pavićević.

Lijevi bek Ilda Kepić ističe da je ključ za pobjedu u ovom meču – odbrana.

“Najvažnije je da budemo na visokom nivou u odbrani, te da golmani pruže dobro izdanje. Vjerujem u nas i u to da imamo šansu, iako je Bukurešt odličan tim. Sigurna sam da će sve djevojke pružiti maksimum, ukoliko bude tako, može se očekivati dobra utakmica”, rekla je Kepić.

Utakmica u “Bemax areni” na programu je sjutra (subota) od 18 časova, bez prisustva publike, zbog epidemioloških mjera za suzbijanje koronavirusa.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta