Popović: Institucije da praktikuju zaštitu čovjeka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Veliki sistem je neophodno posmatrati od njegovog najmanjeg i najmoćnijeg aspekta – pojedinca, ocijenio je Milisav Popović, šef Odeljenja za opšte poslove i ljudske resurse Glavnog grada.

On je, u emisiji ” Lice Podgorice” Gradske televizije, kazao da bi praksa u svim institucijama trebala da bude zaštita čovjeka i isticanje njegovih vrlina.

“Svako odjeljenje, institucija, organ i pojedinac doprinosi boljem funkcionisanju Glavnog grada. Mi se bavimo osnovnom ćelijom – čovjekom, odnosno pojedincem. Pojedinac daje doprinos i pomaže sistemu. Krećemo od toga da je sistem unutar samog službenika”, kazao je Popović.

Ističe da je ReOpen Doors – program pokrenut sa ciljem zapošljavanja marginalizovanih grupa, dokaz da se kroz mali program može uraditi nešto što će promijeniti cijelu zajednicu.

Dodaje kako se nada se da će taj program biti praksa za sve gradove.

“ReOpen doors je projekat koji je važan iz milion razloga. Omogućili smo za 30 polaznika RE populacije da budu obučavani radu u javnoj upravi i administraciji. Od 30 polaznika, 15 je pošlo na praksu, a odlukom Glavnog grada četvoro je primljeno. Bitna je motivacija”, kazao je Popović.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta