Popović gost desetih Majskih susreta dijaspore u Luksemburgu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Crnogorski pisac Milorad Popović, bio je gost desetih Majskih susreta dijaspore u Luksemburgu, odnosno Međunarodnog festivala kulture u Luksemburgu.

Kako je saopšteno, festivalu su prisustvovali predstavnici ambasade Crne Gore iz Brisela na čelu sa ambasadorom Ivanom Lekovićem, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović sa saradnicima, predstavnici nekoliko opština u Luksemburgu.

„Dragi Bihorci, čast mi je i posebno zadovoljstvo što mogu ovdje pred vama reći par riječi. Sticajem okolnosti vi ste bili prinuđeni otići iz svoje zemlje, a nijesu srećne one zemlje koje napušta veliki dio njihovog vitalnog stanovništva. Međutim, svako je zlo za neko dobro, pa i vi danas živite u jednoj uređenoj zemlji.

Pronijeli ste ime svoje zemlje na najdostojniji način. Mogu slobodno reći da vi, od svih iseljeničkih zajednica Crne Gore, predstavljate najbolji i najorganizovaniji dio naše emigracije. To treba da služi na čast i vama i vašem zavičaju i domovini Crnoj Gori“ – rekao je između ostalog pjesnik Milorad Popović.

Susreti dijaspore u Luksemburgu organizvani su na stadionu FK O5 Kayil/Tetanže, a prisustvovalo je preko dvije hiljade posjetilaca.

Manifestaciju organizuje udruženje „Bihor“, a događaju je, kako je navedeno, prisustvovao i dao podršku presjednika Opštine Kayil, Žan Vile.

„Drago mi je što mogu za dan Evrope da budem gost na vašoj fešti. Danas je Evropski dan koji se slavi u Luksemburgu i mislim da je to dobra prilika da zajedno radimo i zajedno slavimo. Jako je bitno i to posebno cijenim što klub Union 05 ima dosta nacionalnosti koji rade zajedno, igraju zajedno i slave zajedno. U mojim očima je to vrlo bitan put koji treba da se nastavi i ubuduće“, rekao je Vile.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta