Foto: Demokrate Crne Gore

Foto: Demokrate Crne Gore

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Zdenka Popović, uputila je čestitku povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom.

On je navela da 9. maja, sa ponosom obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Ovaj datum je duboko usađen u istoriji Evrope kao simbol hrabrosti i odlučnosti u borbi za slobodu i demokratiju. 

Istakla je da antifašistička borba porobljene Evrope koja je započela 13. jula 1941. godine u Crnoj Gori, završena je velikim trijumfom nad fašizmon 9. maja 1945. godine. Žrtva i predanost naših predaka ostaju vječni izvor inspiracije za buduće generacije. 

“Osim što slavimo Dan pobjede, takođe obilježavamo i Dan Evrope, čiji počeci sežu u 1950. godinu kada je Robert Šuman predstavio svoju viziju organizovane Evrope. Šumanova deklaracija označila je početak današnje Evropske unije, simbola zajedništva, mira i prosperiteta. Danas, dok odajemo počast onima koji su se borili za našu slobodu i slavimo ideale evropskog jedinstva, neka nam antifašizam i evropske vrijednosti budu motivacija da nastavimo gradimo bolju, srećniju, evropsku budućnost”, navodi se u saopštenju Popović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta