Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: printskrin

Poslije pretežno sunčane subote, slijedi sasvim suprotna nedjelja – oblačno i kišovito, sa snijegom ne samo u planinama već vjerovatno i u nižim regijama, piše HRT u prognozi za nedjelju i naredne dane.

Na Jadranu jutros pada obilna kiša, lokalno i uz jake pljuskove i grmljavinu. Obilna kiša se očekuje tokom cijelog dana.

Mnoge ulice u centru Splita su poplavljene, a u centru grada je došlo do manje bujice.

Poplavljeni su i gradski putevi.

Automatska meteorološka stanica Split-Spinut od ponoći bilježi čak 47 litara padavina, od čega od 8.30 do 9.30 sati 36 litara, javlja Dalmacija danas.

HAK izdao upozorenje za Dalmaciju

HAK (Hrvatski autokl) upozorava da su putevi širom Dalmacije puni vode. Na pojedinim mjestima saobraćajnice su zatvorene zbog neprohodnosti.

Kolovozi su u većem dijelu zemlje mokri ili vlažni i klizavi. Usljed povremene i mjestimične obilnije kiše, posebno u Dalmaciji, moguće su veće količine vode na kolovozu. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, posebno na Jadranskoj magistrali (DC8) i putevima u planinama. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog vode na kolovozu zatvoreni su lokalni putevi na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207)“, piše HAK.

Izvor: Idex.hr

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta