NAJNOVIJE

Izvor: BBC, A. Miladinović

U selu Javljen na Goliji danas su ponovljeni izbori. Listi Crno na bijelo bila su potrebna 32 glasa, da bi osvojila drugi mandat. Lista predvođena DPS-a, samim tim umjesto 18, dobila bi odbornika manje u nikšićkom parlamentu.

Izborna lista Crno na bijelo je na današnjem ponovljenom glasanju u tom mjestu  dobila 28 glasova, a 14.marta nije osvojila nijedan glas.

 “Činjenica da je URA osvojila 28 glasova na mjestu na kojem prije tri nedjelje nije imala ni jedan glas, jasno svjedoči kakvim se sve nedozvoljenim i protivzakonitim metodama služila ova partija. Simpatizeri DPS su bili predmet stravičnih pritisaka i ucjena, a prijetilo im se i gubitkom radnog mjesta ukoliko ne glasaju onako kako odgovara URA”, kažu u DPS Nikšića.

Ovo je, kako naglašavaju, “samo još jedan primjer beskrupuloznih metoda kojima se služe partije koje čine vlast na državnom nivou, kao i potvrda da je URA sve samo ne proevropska stranka, imajući u vidu njihovo ukupno političko djelovanje, zaključno sa današnjim skandalom”.

Na Javljenu je 14. marta, pošto je biralište zatvoreno, nedostajao jedan štampani izvod iz biračkog materijala, zbog čega se URA žalila Opštinskoj izbornoj komisiji, ali je njihov prigovor odbijen, pa se isto dogodilo i kod Državne izborne komisije. Međutim, Ustavni sud je utvrdio da je riječ o nepravilnosti, pa su se izbori ponovili.

Koalicija “Za budućnost Nikšića” dobila je jedan glas, dok liste “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić”, “Narodni pokret” i “SDP-Srcem za Nikšić” nijesu dobile nijedan glas

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta