Hrvatski mediji javljaju da je stadion Hajduka iz Splita – Poljud, oštećen i da se urušava.

Stub koji nosi krovnu konstrukciju se odvojio od postolja, a problem je, prema riječima Boženka Jelića, projektanta stadiona to što ga niko ne održava.

Poljud traži da bude obnovljen jer u postojećim uslovima stoji od 1979. godine. Jelić već deset godina upozorava da su oštećenja na stadionu u vlasništvu grada Splita, opasna.

Hajduk ima koncesiju za upravljanje njime na još 20 godina, pa je odgovornost podijeljena, gdje grad treba da ulaže u stadion, ali ga klub održava i plaća režije.

S obzirom na to da se Poljudom upravljalo loše, on je počeo da se urušava. Stub koji se odvojio od postolja pokušali su da vežu žicom, što dovoljno govori o stanju u kom se objekat nalazi.

Krov je takođe oštećen zbog djelovanja bure, a jednom prilikom dio se i odlomio, jer je stadion odmah uz Jadransko more.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta