Izvor: Pixabay

Foto: Pixabay

Tokom masivnog ruskog napada na Ukrajinu rano jutros ruska krstareća raketa koja je ciljala na oblasti oko Lavova, blizu granice Ukrajine sa Poljskom, ušla je na 39 sekundi na teritoriju Poljske.

Poljska je zatražila objašnjenje od Rusije zašto je ponovo narušila njihov vazdušni prostor, piše N1.

– Zbog opasnosti na teritoriji Ukrajine od ranih jutarnjih sati aktivirani su svi naši sistemi protivvazdušne odbrane. Nadzirali smo više ruskih raketa koje su ispaljene na oblast Lavova. Razmjenjivali smo informacije i sa ukrajinskom stranom – kazao je o upadu ruske rakete, što se ne dešava prvi put kada Rusija gađa zapadne oblasti Ukrajine, poljski ministar odbrane Vladislav Košnjak-Kamiš.

Ministar je rekao da su let rakete do dva kilometra u dubinu poljske teritorije pratili sve vrijeme poljski radari, a takođe je poletio i dežurni par poljskih i savezničkih borbenih aviona.

– Svaki incident razmatramo pojedinačno. Na bilo kakav nagovještaj da je raketa usmjerena na bilo koji cilj u Poljskoj naravno da bismo uništili takvu raketu – kazao je novinarima poljski ministar odbrane.

– Ponovo pozivamo Rusku Federaciju da prestane sa terorističkim napadima na žitelje i teritoriju Ukrajine i da počne da se bavi domaćim problemima u svojoj zemlji – saopštilo je danas poljsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: N1

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta