Search
Close this search box.

EP U NJEMAČKOJ

Poljska i Holandija otvaraju grupu D

U grupi D Evropskog prvenstva jedna stvar bi trebalo da je jasna – plasman Francuske u osminu finala, a za preostalo mjesto ili možda dva boriće se Holandija, Poljska i Austrija.
Foto: OnsOranje

Mnogo toga bi moglo da bude jasnije nakon prvog meča u grupi koji danas od 15 sati u Hamburgu igraju Poljaci i Holanđani. „Narandžasti“ su favoriti iz više razloga – individualnog i timskog kvaliteta, ali i zbog toga što „bijeli orlovi“ na otvaranju ne mogu da računaju na povrijeđenog Roberta Levandovskog.

– Ništa se nije promijenilo što se tiče prve utakmice, ali vidimo napredak u njegovom oporavku. Nadam se da će biti spreman za Austriju – rekao je selektor Poljske Mihav Probjerz.

Poljaci su sa Levandovskim i bez njega potpuno drugačija ekipa. Zbog toga bi se, vjerovatno, zadovoljili i remijem, pa protiv Austrije igrali direktan meč za prolaz.

– Imamo veliko poštovanje za Holandiju, ali ne plašimo se. Ne želimo samo da izađemo na teren i budemo posmatrači, želimo da igramo fudbal. Imamo plan i pokušaćemo da ga primijenimo – dodao je poljski stručnjak.

– Svaka ekipa koja dođe na Evropsko prvenstvo ima pobjedničku ambiciju. U fudbalu je sve moguće, to nije samo fraza. Treba da uživamo u igri, a grupa u kojoj smo garantuje da će uživati i navijači – zaključio je Probjerz, koji debituje na velikom takmičenju.

Holandija je favorit u današnjem meču, ne i u grupi, ali je selekcija kojoj mnogi prognoziraju da bi mogla da bude lijepa priča Eura.

I „lale“ imaju problema, najviše u sredini gdje im nedostaju Frenki de

Jong i Teun Kopmajners.

– Važno je dobro početi jer tako raste samopouzdanje. Osjećamo veliku podršku koju dobijamo od naših sunarodnika i znamo koliko bi svima značilo da krenemo sa pobjedom – poručio je selektor Ronald Kuman.

Holandija je jaka u svim linijama tima, a odbrana je izvanredna sa Van Dajkom, De Lihtom, De Frajem, Damfrisom, Akeom, Dejlijem Blindom…

– Kad pogledate u kojim timovima igraju naši defanzivci, može da se kaže da imamo najbolju posljednju liniju na svijetu. Lijepo je biti dio toga, posebno je značajno za mlade igrače da uče kako da se nose sa određenim situacijama. Neće nas zavarati to što nema Levandovskog, Poljska je i bez njega mnogo opasna ekipa – rekao je Blind. 

Raspored

Danas

15.00 – Poljska – Holandija

Sjutra

21.00 – Austrija – Francuska

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments