Foto: RTNK

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić tokom prošle godine na području Nikšića zaplijenili su 201 kilogram i 500 grama opojnih sredstava. To je u emisiji „Naše jutro“ Televizije Nikšić kazao rukovodilac kriminalističke policije Nikšić Radovan Radulović.

„Dominira opojna droga marihuana koja je zaplijenjena u količini od 200 kilograma, zatim su zaplijenjene i sintetičke vrste opojnih sredstava amfetamin i metanfetamin, zatim i kokain i neznatna količina opojne droge heroin“, istakao je Radulović.

Krivična djela iz oblasti droga jedan su od ključnih prioriteta Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić.

„Podnijeli smo 15 krivičnih prijava protiv 18 lica zbog osnova sumnje da su ta lica počinila krivično djelo iz člana 300 Krivičnog zakonika Crne Gore neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih drog, a takođe smo podnijeli i 84 prekršajne prijave iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih drogazbog posjedovanja opojnih sredstava“, kazao je Radulović.

Policija u Nikšiću i u ovoj godini imala je veću količinu zaplijenjene droge. Prije dva dana na Graničnom prelazu Vraćenovići u saradnji sa Graničnom policijom i Upravom carina zaplijenili su oko 120 kilograma marihuane. Radulović je rekao da su u januaru ove godine podnijeli dvije krivične prijave zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a u domenu ulične prodaje narkotika.

Stopa kriminaliteta na području Nikšića tokom prošle godine, a u odnosu na 2022. smanjena je za oko 14 procenata. Tokom 2022. godine na nivou Odjeljenja bezbjednosti Nikšić registrovano je 586 krivičnih djela, a prošle 505.

„Na osnovu statističkih pokazatelja, preventivnih i represivnih aktivnosti koje preduzimaju službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, policijsko-tužilačkih aktivnosti i sprovedenih sudskih postupaka analizom je utvrđeno da stanje bezbjednosti u Nikšiću možemo ocijeniti kao veoma stabilno i povoljno“, rekao je Radulović.

Izvor: RTNK

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta