Foto: Gradski portal

Manja grupa građana okupila se u blizini zgrade Vlade u Podgorici u znak protesta zbog zbog poziva premijera Zdravka Krivokapića da ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić podnese ostavku.

Policijski službenici su prethodno postavili zaštitne ograde oko zgrade Vlade, a saobraćaj u djelovima Karađorđeve i Njegoševe ulice je zatvoren.

Protestna šetnja u znak podrške ministru pravde i ljudskih i manjinskih prava, Vladimiru Leposaviću, organizovana je danas i u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju i Baru.

Krivokapić je ranije danas zatražio smjenu Leposavića zbog izjave u parlamentu o Srebrenici, ističući da je nedopustivo da on kao ministar iznosi privatne stavove.

Reagujući na ovaj premijerov postupak, Demokratski front i Demokrate poručile su da neće podržati razrješenje ministra zbog njegovih izjava o Srebrenici.

Demokratski front saopštio je da neće podržati smjenu Leposavića, podsjećajući da je ta koalicija podržala Vladu 4. decembra.

Krivokapićev potez osudio je jedan dio javnosti koji na društvenim mrežama najavljuju okupljanje u nekim crnogorskim gradovima.

Sa druge strane, potpisivanje peticije za smjenu Leposavića se nastavlja, a od jutros je potpis ostavilo još 6.000 građana.

Građansku peticiju podržalo je 13 političkih partija i jedan građanski pokret ,,21. maj”. Podršku je dala i Albanska lista.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta