Pol Makartni postao prvi britanski muzičar sa imetkom od preko milijardu funti

Prema podacima godišnjeg spiska bogatih britanskog Sandej tajmsa bivši član fantastične četvorke Pol Makartni prvi je britanski muzičar koji ima bogatstvo vrijedno milijardu funti (1,27 miilijardi dolara).
Foto: Screenshot

U godišnjem spisku izračunato je da je bogatstvo 81-ogodišnjeg muzičara i njegove supruge Nensi Ševel poraslo za 50 miliona funti od prošle godine zahvaljujući Makartnijevoj turneji „Got Back 2023“, porasta vrijednosti njegovih starijih numera i Bijonsino uključenje pjesme Bitlsa „Blackbird“ u njen novi kantri album „Cowboy Carter“.

Doprinijela je i „posljednja“ pjesma Bitlsa „Now and Then“ takođe objavljena prošle godine u novembru koja je bila na vrhu muzičkih top lista u SAD, Britaniji i drugim zemljama. Bitlsi koji su živi, Pol Makartni i Ringo Star, završili su demo snimak, koga je 1977. snimio pokojni Džon Lenon i dodali gitaru Džordža Harisona, koji je umro 2001.

Britanski list je procijenio da 50 miliona funti bogatstva bračnog para doprinos Ševel, ćerka pokojnog tajkuna kamionskog prevoza Majka Ševela, prenosi Beta.

Pol Makartni je 165. na spisku bogatih tog lista od 350 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

Na prvom mestu su Gopi Hindudža i njegova porodica koji su vlasnici bankarskog, medijskog i zabavljačkog konglomerata Hindudža Grup i čije bogatstvo je procijenjeno na 37 milijardi funti.

Među drugim ličnostima iz svijeta zabave na spisku je spisateljica „Harija Potera“ Dž. K. Rouling, čije bogatstvo je procijenjeno na 945 miliona funti i pjevač Ser Elton Džon, sa bogatstvom od 470 miliona funti.

Kralj Čarls Treći je 257. na spisku sa procijenjenim bogatstvom od 610 miliona funti. Kraljevo bogatstvo uključuje velika naslijeđena imanja Sandringam u Engleskoj i Balmoral u Škotskoj. Ukupno bogatstvo ne uključuje predmete koje monarh čuva za naciju kao što su kraljevski dragulji.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments