Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultat, naveli su u saopštenju.

“ Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Područnoj jedinici Bijelo Polje, u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave policije otkrili su bespravno posječene trupce u lugarskom rejonu „Korita“. Nakon detaljne analize terena, praćenja tragova i prikupljanja dokaza ustanovljeno je da bespravno posječeni trupci potiču iz Gazdinske jedinice „ Korita“, iz odjeljenja 81a, gdje je bespravno posječeno 7 stabala smrče. Predmetna bespravna sječa evidentirana je od strane rejonskog lugara „, stoji u saopštenju.

Objasnili su da su toku prikupljanja dokaza, istog dana, službenici su uočili i tragove vuče trupaca, koji su ih odveli do lica M.L. iz mjesta Korita, a koji posjeduje sopstveni gater, gdje je pronađena određena količina svježe izrezane daske za koju ovo lice nije imalo potrebnu dokumentaciju. O svemu je obaviješten nadležni tužilac, zaključuju u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments