Podgorički srednjoškolci na Međunarodnoj Olimpijadi Metropola

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Podgorica.me

Grad Moskva je uputio poziv Glavnom gradu Podgorica za učešće podgoričkih srednjoškolaca na VI Međunarodnoj Olimpijadi Metropola, koja se održava u Moskvi. Olimpijada Metropola svake godine okuplja djecu srednjoškolskog uzrasta iz različitih gradova širom svijeta, kako bi se takmičila u znanju iz prirodnih nauka, saopšteno je PG Biroa.

Glavni grad Podgorica je prihvatio poziv i uputio inicijativu JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ da gimnazijalci uzrasta od 14 do 18 godina učestvuju na prestižnom međunarodnom takmičenju znanja i na taj način predstave svoju školu, grad i državu.

Ovogodišnje izdanje Olimpijade održava se u online formatu, u periodu od 6. do 13. decembra 2021. godine. Provjera znanja podgoričkih učenika će se održati u utorak, 7. decembra i to iz 4 predmeta: fizika, matematika, hemija i informatika.

Podgoricu će predstavljati tim od osam učenika, a takmičiće se po dva učenika iz svakog predmeta. Tačnije, u 11 časova iz fizike i informatike, a u 12h iz matematike i hemije. Mjesto održavanja takmičenja biće u prostorijama JU Gimnazija „Slobodan Škerović“.

Gimnazija je obezbijedila prostorije (učionice) za održavanje događaja, u skladu sa zdravstvenim i epidemiološkim mjerama koje su na snazi, uz obezbijeđen video nadzor i kvalitetnu internet konekciju. Glavni grad Podgorica je obezbijedio tehničku podršku za održavanje takmičenja, a u skladu sa strogim i preciznim zahtjevima organizatora, koja podrazumijeva ICT opremu (računari, lap topovi, štampači, skeneri), za svaku provjeru znanja pojedinačno.

Učešće podgoričkih srednjoškolaca na ovom značajnom događaju predstavlja važan doprinos Podgorice u realizaciji misije razvoja obrazovnog sistema na globalnom nivou. Glavni grad Podgorica je svojim angažovanjem na realizaciji takmičenja potvrdio posvećenost unapređenju međusobnih veza i jačanju kvalitetne saradnje između Podgorice i Moskve.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta