Podgoričanina terete da je trudnicu silovao i tukao

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv dvadesetdvogodišnjeg Podgoričanina A.A., koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je izvršio produženo krivično djelo silovanje i nasilje u porodici na štetu vanbračne supruge.

Prema tužilačkim spisima, A.A. je od oktobra do 22. decembra 2023. godine, u Podgorici, silom i prijetnjama, u više navrata prinudio na obljubu nevjenčanu suprugu i u više navrata primjenom grubog nasilja narušio njen tjelesni i duševni integritet. U naredbi za sprovođenje istrage piše da je osumnjičeni neutvrđenog dana u oktobru 2023.godine, u zajedničkom stanu, šakom udario suprugu, da bi je 27.11. 2023. godine, u istom stanu, dok je odlazila na posao, gurnuo niza stepenice, a zatim joj zadao više udaraca šakom u glavu, oduzeo joj mobilni telefon, a onda je ugurao u automobil i bez njenog pristanka je odvezao u pravcu stana svojih roditelja. Kako se dalje navodi u spisima, kada je odbila da izađe iz automobila, povukao ju je za kosu i tako vukući uveo je u dnevno boravak i bacio je na pod, gdje joj je zadao više udaraca rukama i nogama svuda po tijelu.

– Nedugo zatim, oštećenu je vratio u zajednički stan, gdje je nastavio da je tuče i davi, govoreći joj da ne smije više da ide na posao, da ne smije da izađe iz kuće, da će je zaključati, prijeteći joj da će završiti kao Šejla Bakija, a zatim joj pokazao snimak ubistva Nizame iz Gradačca, govoreći joj da će proći gore nego ona. Početkom decembra prošle godine više puta ju je silovao i za to vrijeme je tukao, dok se žrtva uporno opirala i dozivala pomoć. Za sve to vrijeme zadavao joj je udarce i davio je, da bi u jednom trenutku uspjela da se otrgne i zada mu udarac u oko, nakon čega je još jednom bila žrtva silovanja – piše u naredbi o sprovođenju istrage.

Pred policijom se iz straha pravila da je sve u redu

Djevojka je pred tužiocem izjavila da joj je zazvonio telefon i da joj je osumnjičeni rekao da uključi spikerfon. U tom trenutku ju je pozvao inspektor i pitao je gdje je, jer postoji prijava i mora da popriča s njom, na šta je ona iz straha odgovorila da je kod komšinice. Inspektor je ipak insistirao da se vide i da će on doći gdje god da se nalazi. Za to vrijeme, tvrdi ona, A.A. je gestikulirao da ćuti ili će je prebiti.

– Ubrzo je stigla uniformisana policija, koja je obavila razgovor sa ukućanima, njegovim roditeljima i sestrom, a kako se ona plaši A.A.,to se pravila da je sve u redu. Ušla su još dva policijska inspektora i jedan od njih je shvatio da nešto nije u redu i odvojio je sa strane kako bi razgovarao s njom. Taj njegov gest stvorio je povjerenje i ona mu je ispričala svaki detalj ovog događaja, nakon čega ju je on bezbjedno doveo u službene prostorije OB Podgorica – piše u dokumentu tužilaštva.

Dalje se navodi da je osumnjičeni 22.12.2023. godine, oko 16 časova, nakon što mu se oštećena nije javila na više poziva, došao u jedan ugostiteljski objekat u kojem je radila, gdje joj je uputio riječi „zar si mislila od mene da pobjegneš“, a potom ju je vukao za kosu i izveo sa radnog mjesta, na sporedna vrata restorana, te je tako vukući dovukao do svog parkiranog vozila, otvorio suvozačeva vrata, ugurao je u vozilo, sjeo za vozačevo mjesto, a potom vozilo zaključao, nakon čega joj je zadao više udaraca šakom po glavi.

– Iako je A.A. znao da je žrtva zlostavljanja u drugom drugom stanju s njim, on je u automobilu nastavio da je tuče sve do kuće njegovih roditelja, gdje ju je pitao i da se uda za njega. Kada je žrtva to odbila, nastavio je sa udarcima sve dok od straha nije potvrdno odgovorila. Kada mu je djevojka odgovorila da će to učiniti iz straha, A.A. je nastavio da je tuče dok nije pala na pod – piše u spisima tužilaštva.

Nakon toga, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, na njen broj je uslijedio poziv iz policije po prijavi građana, a ubrzo je uslijedilo i hapšenje A.A.

Osumnjičeni je pred tužiocem iskoristio pravo da ne iznosi odbranu.

Izvor: Dan

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments