Foto: Gradski.me

Foto: Gradski.me

Građani Podgorice sve više koriste usluge gradskog prevoza. Tako štede i vrijeme, a i gorivo, a samim tim i svoje strpljenje koje svakodnevno troše u traženju parkinga po gradu.

Vozač autobusa bio je gost u emisiji “Mreža” i ispričao je svoja iskustva toko, svog radnog dana. Nikola kaže da su ujutru i popodne najveće gužve.

“Najveće gužve su od šest do osam sati i popodne naravno od 14 do 16/17 sati. Treba razumjeti i druge vozače i treba biti strpljiv u svakoj situaciji”, kaže Nikola.

Vujović tvrdi da su najveće saobraćajne gužve u podgoričkim naseljima Zabjelo i Stari aerodrom.

“Tu je i Krivi most, dio od Drača do Starog Aerodroma i dio oko hotela Hilton. To su ti neki ‘čepovi’ popodnevni”, navodi Vujović. 

U zadnje vrijeme primjećuje pomak kada je riječ o saobraćajnoj kulturi, a posebno ga raduje što su to uglavnom mladi ljudi. 

“Mladi žele da pomognu starijim osobama, ustupe im mjesto u autobusu. Lijep je primjer bio kad su se dva mladića ponudila da jednoj starijoj gospođi prebace kese do zgrade”, priča Nikola svoja iskustva. 

Građanima Podgorice poručuje da koriste usluge gradskog prevoza. 

“Poslovni ljudi sve češće ne mogu da nađu parking u centru Podgorice i onda je jednostavno naš prevoz prepoznat kao tačan. Dođu na vrijeme na posao, ne traže parking i svima bih preporučio da se voze sa nama. Uštede prije svega vrijeme, a i gorivo”, savjetuje Vujović.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta