Građani nezadovoljni najavom da Vlade Crne Gore planira da usvoji Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom okupili su se se danas ispred zgrade Vlade u Podgorici. Vijore se crnogorske zastave, na snimcima se vidi dim i da se okuplja sve veći broj ljudi.

Pojedini građani se raspravljaju sa pripadnicima Policije. Čuje se i da okupljeni prozivaju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

Policija je pozvala na pregovore PKS. Traže od građana da se raziđu. Građani su poručili: “Neka se iz Vlade prvo raziđu”-

Građani pjevaju “Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće”, “Crna Gora jes malena, al je časna i poštena”. Uzvikuju “Nije moja Vlada!”, “Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana!”

Protestu se pridružuju pojedini zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova čija se zgrada nalazi pored zgrade Vlade Crne Gore.

Protest protiče bez incidenata.

FOTO i VIDEO: Gradski portal

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta