Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se u ponedjeljak u Podgorici gdje je počela pripreme za april koji će odrediti sudbinu “lavica” kada su u pitanju Olimpijske igre.

Izabranice Bojane Popović prije Olimpijskih kvafikacija završiće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, utakmicama protiv Turske u gostima (srijeda, 15h) i Bugarske kod kuće (sedmi april, 18h).

“Već se pripremamo za olimpijske kvalifikacije. To je najbitnije za sve nas. Naravno, moramo da pobijedimo Tursku i Bugarsku i moramo dati sve od sebe. Važno je da ostanemo zdrave prije odlaska u Njemačku”, kazala je Matea Pletikosić.

Rivali “lavica” u Ulmu biće Njemačka, Slovenija i autsajder Paragvaj. Dvije prvoplasirane selekcije čekiraće vizu za Pariz.

“Sve se zna, nema skrivanja. Očekujemo da se plasiramo na Olimpijske igre”, istakla je rukometašice Podravke.

Crna Gora je prošli mjesec dva puta bila bolje od Srbije, ali Pletikosić smatra da ima prostora za napredak.

“Mislim da moramo bolje, ali postoji rivalitet. Vidjeli smo i kako je Srbija igrala na Svjetskom prvenstvu. Odlično se nosila sa Danskom i Njemačkom i ima kvalitet. Podmladile su ekipu, ali žele da se dokažu“.

Marina Rajčić smatra da je protiv Turske i Bugarske najvažnije da djevojke ostanu zdrave.

Foto: IHF

“Čekaju nas Turska i Bugarska. Nećemo imati lak posao, iako su to slabije ekipe od onih protiv kojih ćemo igrati u Njemačkoj, u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Najvažnije je da budemo zdrave, kako bi u Ulmu mogle da damo sve od sebe“, kazala je Rajčić.

Turska i Bugarska poslužiće kao odlična priprema s obzirom da su Itana Grbić i saigračice ranije osigurale plasman na EHF Euro i to sa prve pozicije.

“Olakšavajuće što utakmice nemaju rezultatski značaj, ali moramo biti fokusirane. Veliki je ulog u Njemačkoj. Odlazak na još jedne Olimpijske igre je san svakog sportiste”, jasna je Marina.

Pripreme za Olimpijske kvalifikacije počele su još ranije, umora ima, ali želja preovladava.

“Umora ima, ali ogromna želja je tu. Odavno se spremam za te mečeve. Pretpostavljam i ostale djevojke jer smo dobile materijal na vrijeme. Spremićemo se za te utakmice. Međutim, ponavljam ne smijemo sa manjim fokusom pristupiti Turskoj i Bugarskoj”, zaključila je kapitenka Crne Gore.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta