Foto: Rukometni savez Srbije

Matea Pletikosić je predvodila Crnu Goru do pobjede nad Srbijom u Zrenjaninu (31:30) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Bek rumunske Krajove postigla je devet golova iz deset pokušaja.

Crna Gora je u prvom poluvremenu osam puta imala plus put, u nastavku je dozvolila rivalkama da preokrenu, ali ipak je u dramatičnom finišu zahvaljujući Tanji Brnović i Itani Grbić stigla do pobjede i plasmana na EURO.

“Mislim da smo otvorili prvo poluvrijeme jako dobro, u drugo smo ušli malo opuštenije, imali smo neke greške i pale smo u odbrani, ali na kraju smo pobijedile i to je najbitnije”, rekla je Pletikosić nakon meča.

U nedjelju u Podgorici na rasporedu je novi okršaj istih rivala.

“Mislim da ćemo ući sa još većom željom u nedjelju, zato što igramo kući i sigurno ćemo imati dobru podršku i to će nas još više nositi”, istakla je 25-godišnja djevojka iz Sinja.

Foto: Rukometni savez Srbije

Marina Rajčić je podijelila minutažu sa debitantkinjom Armel Atingre. Naša kapitenka branila je prvo poluvrijeme i upisala tri odbrane uz jedan zaustavljen sedmerac.

“Otvorile smo dobro meč, što je jako dobro i to nam je olakšalo posao u drugom poluvremenu, ali smo imali stine greške u vraćanju i odbrani u drugom poluvremenu, međutim ispravićemo to i nadam se jednoj boljoj utakmici u nedjelju”, kazala je naša golmanka.

“Lavice” su praktično osigurale prvo mjesto koje može donijeti lakši žrijeb za Euro.

“To je najbitnije i lakše se nositi sa greškama kada pobjedimo utakmicu. Sada je lakše sagledavati šta smo mogle bolje i pripremićemo se mnogo bolje za revanš”, poručila je Marina.

Ivana Godeč je kazala da su bile svjesne da se Srbija neće predati nakon prvog poluvremena.

“Svjesne smo bile da će Srbija da se bori svih 60 minuta i da neće biti lako, kao da a niša neće biti rješeno nakon prvog poluvremena. Srećne smo što smo osvojile dva boda. Očekujemo pobjedu i pred našim navijačima koji su uvijek tu uz nas”, naglasila je Godeč.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta