Foto: AP

Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da postoje bezbjednosne prijetnje kako za Hrvatsku i region, tako i za cijeli svijet.

“Postoji brutalni rat Rusije protiv Ukrajine. Rusija će imati izbore u martu i izbori će biti održani na ukrajinskoj teritoriji gdje će se glasati za Putina. Dovoljno da shvatimo ozbiljnost bezbjednosne situacije”, istakao je on.

Podsjetio je na desetine hiljada mrtvih, milijarde ratnih šteta i na uništenu infrastrukturu.

“Mi kao Evropska unija dajemo 50 milijardi eura Ukrajini naredne četiri godine, da b tai zemlja mogla da funkcioniše. Bezbjednosna situacija u svijetu nakon terorističkog Hamasovog napada na Izrael i rata koji je izbio, uz nestabilnost cijelog Bliskog istoka – Hezbolah, Huti, napadi na komercijalne brodove, rast cijena nafte…  pa to su ozbiljne bezbjednosne prijetnje za Hrvatsku i za svijet”, rekao je Plenković.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta