Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Izvor: Glavni grad

Plava noć, veče posvećeno predstavljanju tima Košarkaškog kluba ‘’Budućnost” za sezonu 2022/23, ali i svim ljudima koji su dali doprinos i pružili podršku klubu u posljednjih 12 godina.

Nakon predstavljanja košarkaškog tima za predstojeću sezonu, prisutnima se obratio gradonačelnik Vuković ii kazao da će Glavni grad i u narednom periodu biti podrška KK “Budućnost” koji je istinski simbol Podgorice. 

“KK “Budućnost” je više od sporta, to je istinski simbol Podgorice i ponos našeg grada i države. Klub koji traje više od 7 decenija, klub koji posljednju deceniju praktično dominira u Crnoj Gori i među najboljim klubovima je na prostoru bivše Jugoslavije, klub koji nas je obradovao 2018. godine, titulom prvaka ABA lige, čije nastupe u Evroligi i dalje pamtimo. Riječ je o klubu koji je, ne samo u sportskom smislu, simbol uspjeha i nade. Mi smo ga kao tvog doživjeli, svjesni obaveze koju kao gradska uprava imamo prema klubu. Od prvog dana smo se maksimalno posvetili kako bismo pomogli ovim sjajnim ljudima koji vode brigu o našem klubu posljednjih desetak i više godina, da na tom putu istraju i da stvorimo što bolje uslove za razvoj i budući napredak našeg kluba” kazao je Vuković i podsjetio da je prvi važan projekat gradske uprave rekonstrukcija SC “Morača”.

Vuković je kazao da je tokom proteklog perioda uložen ogroman trud, napor, ali i pozitivna energija, kako bi KK “Budućnost” zadržao svoj prepoznatljiv status u svijetu košarke. 

“Uspjeli smo jer smo to bili dužni istoriji i tradiciji kluba i jer smo to bili dužni našoj Budućnosti. Ponosan sam na to, što kada je Glavni grad u pitanju, finansijska podrška tokom posljednjih godinu dana nikada nije bila veća. Želim da ponovim, da će Glavni grad biti tu za KK ”Budućnost”, te da nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi razvoj našeg grada. U novu sezonu, mi ulazimo ojačani, kako igrački, tako i kada je u pitanju upravni odbor. Vjerujem da nas čekaju brojni uspjesi i nezaboravne noći u ovoj dvorani koja je hram podgoričkog sporta, te da ćemo se radovati uspjesima našeg kluba. ” kazao je Vuković. 

Predsjednik KK “Budućnost”  Dragan Bokan poželio je klubu uspješnu sezonu, pune tribine, zajedničku radost i podršku klubu i kad dobija i kad gubi.

Izvor: Glavni grad

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta