Preko 730 doza Sputnjik V, Sinofarm i Astra Zeneka vakcina dopremljeno je Domu zdravlja u Plavu. Nakon prvog ciklusa imunizacije jedan broj građana iz te Opštine, Gusinja i Murina primio je i revakcinu. U Plavu će ovih dana biti formirani punktovi za masovnu vakcinaciju.

Poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa i prijavljivanje preko kol centra Doma zdravlja u Plavu iskoristili su građani te Opštine, Gusinja i Murina. Imunizaciju su među prvima obavili stariji sugrađani koji su s nestrpljenjem očekivali zaštitu od infekcije. Poštujući u međuvremenu sve predviđene mjere i sugestije ljekara nakon prve doze uslijedila je revakcinacija. Da su sada sigurniji potvrđuje i njihova spremnost za šalu nakon pitanja da li su se uplašili zbog vakcinacije.
 
Prvi ciklus imunizacije obavljen je Sputnjik V i Sinofarm dozama. Za građane koji se ovih dana vakcinisu spremna je Astra Zeneka. Do sada je cjepivo primilo oko 700 građana.
 
U Plavu se očekuje masovna imunizacija. Iz Doma zdravlja uputili su pozive zaposlenima u Javnim ustanovama i preduzećima. Formiraju punktove u Sportskoj sali na kojima će raditi.
 
Otvaranje punktova za imunizaciju dodatna je podrška građanima koji žele da prime vakcinu. Zadatak medicinskog osoblja je da se dobro organizuje, porazgovara sa ljudima i pomogne im u otklanjanju svih nedoumica oko izbora doze. I to neće biti problem jer broj inficiranih virusom Corona govori o tome koliko su stanovnici Plavsko – Gusinjskog kraja odgovorni u borbi protiv infekcije.
 
U skladu sa svim mjerama i onako kako je zamišljen teče proces imunizacije koji je za većinu građana Plava, Gusinja i Murina jedini izlaz iz trenutne epidemijske situacije. Zato treba iskoristiti priliku i doći na vakcinaciju.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta