Patriotsko komitski savez, kako navode sa gnušanjem, odbija pokušaje profašističkih elemenata i grupa, da u isti koš stave, kako su kazali, njihovu čistu i nemjerljivu ljubav prema Crnoj Gori, njenim simbolima i istoriji, sa svojom velikosrpskom i pročetničkom politikom prema svemu što nosi prefiks-crnogorski.

„Naš slogan „jedna država“ nosi poruku da drugu nemamo, da drugu nećemo, jer nam je ova dovoljna za sve oni koji je vole i koji joj pripadaju, bili oni, u nacionalnom smislu Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati ili Albanci! Svima nama zajedno, Crna Gora je jedan jedini dom! Naš slogan „jedan grb i jedna zastava“ nosi naše opredjeljenje da je crveni barjak simbol naše pripadnosti toj i takvoj Crnoj Gori, a orao je oduvijek bio naša težnja za slobodom, koju ta ptica simbolizuje”, navedeno je u saopštenju.

„Jedan dom nam je svima Crna Gora, bila i ostala, najljepša zemlja na ovom svijetu i našem srcu najbliža”, istakli sui z ovog saveza.

„Kad fašisti, u svojoj srži, prozivaju druge za fašizam, onda je to samo pokušaj skrivanja vlastite nakardne, promašene, zaludne borbe za nešto što nikada biti neće. Tako i prevođenje ovih slogana na njemački, samo njima, u njihovom bolesnom mozgu, može značiti nešto. Samosvjesnim i slobodoumnim ljudima-ne! A potpuno je jasno da PKS, sa svojim članstvom svih vjera, sa svojom velikom energijom, sa patriotizmom, počinje mnogima da smeta. Pa, milo nam je zbog toga! A svu vašu mržnju, koje je izazvao jedan fantastični spot, što je u domenu sumraka mozga (!), pobijedićemo našom ljubavlju! Jer crveni barjak, sa zlatnim orlom, koji nosi Ilija u Nikšiću, Nemanja na Cetinju i Fikret u Rožajama, naša je pobjeda nad silama mraka, koji se nadvio nad našom domovinom!”, zaključuje se u saopštenju PKS.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta