Foto: Pokret Evropa sad

Foto: Pokret Evropa sad

Jako je licemjerno da na kosponzorisanje rezolucije o genocidu u Srebrenici pozivaju oni, koji su gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici, poručuju iz Pokreta Evropa sad (PES).

“Evolucija DPS-a od ratnohuškačke partije do evroatlantske, kao i poruke koje danas šalju imali bi smisla da su se “reformističke” snage nepovratno distancirale od dugogodišnjeg predsjednika, koji iza sebe ima upravo teret odgovornosti za ratne užase širom bivše Jugoslavije, ali i politička savezništva sa Dodikom i Vučićem, koja sada pripisuju drugima”, naveli su iz PES u saopštenju za medije.

Za razliku od članova DPS-a, prema njihovim riječima, niko od članova Vlade iz PES-a “nije imao nikakvu odgovornu ulogu u ratnim dešavanjima devedesetih”.

“I zato je jako licemjerno da na kosponzorisanje rezolucije o genocidu u Srebrenici pozivaju oni, koji su gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici. Pošto su u toku svoje vladavine bili uspješni jedino u stvaranju međuetničkih tenzija, DPS sada pokušava da profitira na temi koja je jako osjetljiva i za same žrtve genocida. Ako postoji saglasnost da za zločine genocida nijesu odgovorni narodi, već pojedinci, što je konstatovano u presudama međunarodnih sudova, onda ne vidimo razlog zašto bi bilo kome smetala inicijativa da se u tom pravcu i precizira odgovornost”, poručuju iz PES-a.

Izvor: CDM

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta