Foto: Dan

Stečajni upravnik u Кombinatu aluminijuma Veselin Perišić, kojeg terete da je protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja umanjio stečajnu masu za 44,9 hiljada EUR, izjasnio se u petak u Višem sudu u Podgorici da se ne osjeća krivim.

Perišić je, prema stavu tužioca, mimo zakona dozvolio nasljednicima pokojnog Ratka Babića da za 1,07 hiljada EUR otkupe stan, koji su potom prodali za 46 hiljada EUR.

On je na taj način, kako se objašnjava u optužnici, umanjio stečajnu masu za 44,9 hiljada EUR.

Perišić je pred sudijom Vladimirom Novovićem kazao da se za sve vrijeme obavljanja funkcije stečajnog upravnika trudio da savjesno obavlja posao sa namjerom da zaštiti interese povjerilaca.

Osvrnuvši se na konkretan slučaj, kazao je da je Babić preminuo istog dana kada i njegov otac, te da je njegova majka podnijela zahtjev da se sporni stan izdvoji iz stečajne mase i da kao zakonski nasljednik drugog zakonskog reda stekne uslov za njegov otkup.

Perišić je dodao da je njen zahtjev dobio zajedno sa uplatnicom, ali da se ne sjeća kada mu je dostavljeno i rješenje o nasljeđivanju.

„Tek nakon odluke Osnovnog suda u Danilovgradu obavijestio sam Babić da navedeni stan „izlučuje” iz stečajne mase. Osim mene, provjeru prava na otkup tog stana bili su dužni da obave i notar prilikom sačinjavanja ugovora i stečajni sudija prilikom donošenja rješenja o utvrđenju da je iz stečajne mase izlučen stan i naložen upis Upravi za nekretnine“, rekao je Perišić.

Izjašnjavajući se u pogledu prava na otkup tog stana, Perišić je na pitanje svog branioca Borivoja Đukanovića objasnio da je konsultovao veći broj ljudi iz struke i da nije dobio nijedno mišljenje da u konkretnom slučaju navedena osoba nema pravo na otkup stana, pogotovo kod činjenice pravosnažnosti rješenja o nasljeđivanju.

Na pitanje suda Perišić je odgovorio da nije znao šta se kasnije desilo sa tim stanom.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta