Program “Siguran stan” Preokret je predstavio na lokalnim izborima 2022. godine, a potom i na parlamentarnim održanim 2023. godine, podsjetio je Srđan Perić, osnivač te građanske inicijative.

On je to saopštio na svom Fejsbuk profilu, a povodom pres konferencije na kojoj je GP URA predložila osnivanje stambenog fonda “Stan za sve”.

On je naveo da je i nekoliko stranaka prije, preuzelo ideju Preokreta, ističući da samo preuzimanje ideje nije problem, već njeno obesmišljavanje.

“I nije problem što stranke preuzimaju naš program – više subjekata je to uradilo u samoj kampanji – u konačnom to je potvrda njenog značaja – problem je kada u preuzimanju ideje površnim i neodrživim pristupom suštinski obesmišljavate ideju koja je sasvim održiva. Ujedno sve stranke dok su bile ili jesu na vlasti nisu učinile ništa konkretno u tom pravcu – kada su mogle ili kada mogu”, naveo je Perić.

On je dodao da stranke koje sada čine vladajuću većinu u Podgorici već sad prema postojećem Zakonu “mogu pokrenuti ciklus rješavanja problema podstanara”.

“Umjesto toga nude podstanarima po 50 eura”, naveo je on.

“Jednom za jednom moramo se okrenuti realnoj politici. U narednom periodu pojašnjavamo (i podsjećamo) kako na realan i održiv način možemo do javnog stanovanja – uključujući i komponentu socijalnog stanovanja”, zaključio je Perić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta