Search
Close this search box.

ASCG APLICIRAO ZA DVIJE SPECIJALNE POZIVNICE

Pejović i Pešić čekaju potvrdu IAAF za plasman na OI u Parizu

Crnogorska atletika uvijek od obnove nezavisnosti imala je predstavnike na Olimpijskim igrama. Iako za sada, niko od naših atletičara nije ispunio normu, velike su šanse da će se tradicija nastaviti i da ćemo i na Igrama u Parizu imati predstavnika iz "kraljice sportova".
Foto: ASCG

Naime, Atletski savez je prije nekoliko dana zvanično aplicirao za dvije specijalne pozivnice (po jednu u muškoj i ženskoj konkurenciji), čime je ostala nada da će naši atletičari nastupiti u Parizu.

Naime, Tehnički komitet Svjetske atletske federacije naglasio je u kojim disciplinama je moguće aplicirati za takozvani vajld kard, zbog čega iz ASCG nijesu mogli prijaviti na primjer Danijela Furtulu, već je upućena aplikacija za Darka Pešića za nastup u sprintu na 100 metara, čime su iz našeg Saveza očigledno željeli da nagrade njegov trud, zalaganje i rezultate u kontinuitetu, te Slađanu Pejović koja bi se takmičila u maratonu, koja je već duže od decenije naša najbolja dugoprugašica.

S obzirom da se do 20. juna održavaju takmičenja, na kojim je moguće ostvariti normu, odgovor krovne atletske asocijacije očekuje se tek tada. Ukoliko zahtjevi budu odobreni, Slađana Pejović učestvovala bi treći put na Olimpijskim igrama, jer je bila učesnica Igara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine, dok bi za Pešića to bio debi.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments