Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Piše: Srđa Pavlović

Nakon drugog čitanja autorskog teksta Nemanje Batrićevića “Bez ispaljenog metka”:

1/ Politička elita kojoj odbrana države po svaku cijenu i bez obzira da li će se neko naljutiti i zamjeriti na toj odbrani nije prioritet, pala je na jedinom važnom političkom i državničkom ispitu.

1a/ Bojim se da se to desilo u Crnoj Gori. Znam da su ovo teške riječi, ali su one neophodne i drago mi je da je kolega Batrićevic napisao ovaj tekst – ovu “gorku travu” na “gorku ranu”.

2/ Sve ostalo sto nam nude “suverenističke” političke partije su nesuvisla opravdanja, lingvistička akrobatika, i politicke “trice i kučine”.

3/ Dosadašnje djelovanje i kalkulisanje “suverenističke” političke elite i partija koje ona vodi je dalo mnogo razloga da se građani pitaju o pomenutim prioritetima. Riječi su jeftine, i one su u Crnoj Gori odavno oprljane nečasnim akcijama.

4/ Konkretna posljedica straha “da se Zapad ne naljuti” će, kako je kolega Batrićevic ispravno primijetio, biti još značajnija pasivizacija biračkog tijela koje danas ima vrlo, vrlo malo razloga da uopšte izađe na izbore.

5/ Batricević je u pravu kada odgovornost za ovu pasivizaciju stavlja na dušu “suverenističkim” partijama.

6/ Dubina i ozbiljnost problema na koji je on ukazao zahtijeva dobro promišljen i fokusiran odgovor (action plan) koji mora imati jasnu političku dimenziju.

Izvor: Antena M

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta