Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Košarkaši Mornara poraženi su večeras od Splita u “Topolici” (93:76) u utakmici devetog kola ABA lige.

Barani su sada usamljeni na začelju sa skorom od osam poraza i samo jednim trijumfom.

Mornar je u uvodnoj četvrtini vodio deset razlike, ali onda je odigrao očajno u nastavku i doživio težak poraz.

Trener primorske ekipe Mihailo Pavićević bio je vidno razočaran nakon meča i kazao je da njegova ekipa “nije za ovaj rang takmičenja”, kao i da nema “karakter ni kvalitet za ABA ligu”.

“Nije ovo nikakav derbi nego jedna utakmica u kojoj je igrala jedna ekipa, teško je naći prave riječi. Čestitam ekipi Splita na zasluženoj pobjedi, momci su željeli više, došli da se bore, u svakom elementu su bili bolji u drugom poluvremenu. Ponavlja se jedno isto da ne možemo da branimo situacije jedan na jedan. Razlika je između pravih igrača i nekih polovičnih, Šorter je uzeo loptu i njemu ne treba nikakva akcija, već je rješavao svaku situaciju jedan na jedan u drugom poluvremenu. Pokušavam da nađem neko rješenje, pokušao sam da prebacim sav teret na sebe, da bi igrali opušteno, međutim objektivno ova ekipa nije za ovaj rang. Vrlo mali broj igrača ovog tima je spreman na nivou da igra ABA ligu i to je više nego evidentno jer ovi loši rezultati nisu slučajni. To nije utakmica ili dvije, već je skoro svaka utakmica ista. Nemam igrača za kojeg mogu da se uhvatim na tajm-autu, nemamo karakter ni kvalitet za ovaj rang takmičenja”, rekao je Pavićević nakon meča.

Svjestan je Pavićević situacije u kojoj se nalazi barski klub, te da ga čeka grčevita borba za opsatanak u eliti, a najavio je i drastične promjene u ekipi.

“Pokušaćemo u što kraćem roku da napravimo personalnei izmjene. U najgoroj smo situaciji i moraće da se desi neka drastična promjena da bi mi počeli da budemo ravnopravna ekipa u ABA ligi, jer s ovim igračima u ovom sastavu nismo konkurentni. Pokušaćemo da dovedemo dobrog igrača, ali situacija je teška, moramo dovesti igrače, treba svježa krv i treba podići kvalitet, da bi probali da izborimo opstanak”, istakao je Pavićević.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta